Volg ons ook op de sociale media: Twitter Facebook

Op 13 januari was het 5 jaar geleden dat Dorpscoöperatie Lierop Leeft startte met de dagbesteding.
Nu we inmiddels 5 jaar verder zijn constateren we dat hiermee al die jaren voorzien is in een mooie invulling op de dinsdagmiddag voor de deelnemers.
Ook is in deze periode het groepje vrijwilligers, met zo nu en dan een aanvulling, hetzelfde gebleven.
Wat toch wil zeggen dat niet alleen de deelnemers plezier aan deze middag beleven maar ook de vrijwilligers. 
Het 5 jarig bestaan was zeker aanleiding voor een feestje. Daarom werden op dinsdag 14 januari de deelnemers in het zonnetje gezet.
Deze middag werd een selectie foto’s over de afgelopen 5 jaar op tv vertoond hetgeen een mooie indruk gaf van de afgelopen 5 jaar. Maar we kwamen ook tot de droevige conclusie dat we in die 5 jaar ook afscheid hebben moeten nemen van een aantal deelnemers; hetzij door overlijden, hetzij door opname in een verzorgingshuis. Toch was het de moeite waard om aandacht aan het 5 jarig bestaan te schenken.

Een aantal studenten van de opleiding ‘pedagogiek’ van  de Fontys school in Eindhoven en kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool brachten deze middag een bezoek aan de dagbesteding.
De studenten hadden een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat de kinderen het erg leuk vinden om samen iets met de ouderen te ondernemen. Zo was het idee ontstaan voor de deelnemers en vrijwilligers van de dagbesteding een high tea te organiseren en laat dat nu net samenvallen met het 5 jarig bestaan. De timing had niet beter gekund.

In de recreatieruimte van Henricushof was het gezellig druk. De kinderen mengden zich tussen de ouderen en zorgden ervoor dat niemand iets te kort kwam. De door de kinderen zelf gemaakte hapjes liet iedereen zich goed smaken. Wat hadden ze hun best gedaan!
Er ontstonden mooie gesprekken onderling en er was ook nog tijd voor een spelletje.  Tenslotte schreven de kinderen en ouderen op een papiertje wat zij ervan gevonden hadden en daaruit bleek dat zowel jong als oud het erg naar hun zin gehad hebben. Zowel de basisschool kinderen en de studenten sloten met een voldaan gevoel de middag af.
Ook de deelnemers van de dagbesteding vonden het een hele fijne middag. Zozeer zelfs dat iemand zei: “Ik  blijf hier nog even zitten totdat alle kinderen de jassen aan hebben en vertrokken zijn, dan kan ik er nog even van genieten”.
 Foto's

Terug

Algemeen| Laatste nieuws| Werkvelden| Ik heb een vraag| Duofiets reserveren| Vraag & aanbod| Contact| Links| Agenda

Dorpscoöperatie Lierop
Gebergte 6
5715 PM Lierop
Mail:info@lieropleeft.nl
Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop